Wijnproeverij levert een prachtige opbrengst op voor Stofwisselkracht

Het is inmiddels een traditie geworden waar menig wijnliefhebber naar uitkijkt: De wijnproeverij voor Stofwisselkracht.
Al vanaf de oprichting van de stichting in 2012 organiseert Wijnkoperij Hans Molenaar uit Bloemendaal, dit gezellige evenement voor het goede doel. Ook deze keer stelde Villa Westend haar prachtige lokatie ter beschikking en waren de mannen van de Alexanderhoeve aanwezig met heerlijke kazen en de nieuwste trends op het gebied van noten en snacks.

Behalve onze trouwe gasten en ouders van zieke of overleden kinderen, waren er deze keer ook weer veel nieuwe gezichten aanwezig. Zij hoorden tijdens de korte presentatie over stofwisselingsziekte, voor het eerst hoe groot de impact is, als je als gezin te maken krijgt met een erfelijke Stofwisselingsziekte.

Behalve proeven van een met zorg uitgekozen selectie aan wijnen, kon er ook bijgepraat en genetwerkt worden. 

De voorlopige opbrengst is ruim €900 aan entree-donaties 435 flessen verkochte wijn, waarvan €1,- per fles voor Stofwisselkracht, ruim €100,- aan donaties dankzij de kaasverkoop en €40 aan losse donaties en de verkoop van Tim het boek. 
Een totaal van €1475,- is er bij elkaar geproefd voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Een resultaat waar we heel erg blij mee zijn!

Alle wijnproevers, kopers, personeel van Villa Westend, de Alexanderhoeve en natuurlijk Wijnkoperij Hans Molenaar, heel hartelijk dank voor jullie trouwe inzet om stofwisselingsziekte de wereld uit te helpen! 

Nieuws overzicht