Ambassadeurs

Nils Verkooijen

Nils Verkooijen Nils Verkooijen (acteur) Ambassadeur van Stofwisselkracht!!

"Ja, heel graag zelfs!" dat zei Nils toen Stichting Stofwisselkracht hem vroeg om ambassadeur te worden.
Stichting Stofwisselkracht is ontzettend trots dat Nils het belang van onderzoek naar stofwisselingsziekten bekender gaat maken bij zo'n belangrijk doelgroep als de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst. Een zonnige toekomst, dat verdienen kinderen en jongeren met een stofwisselingsziekte ook. Meer bekendheid en geld voor onderzoek om een behandeling te vinden zijn daarom heel hard nodig.
 
Nils: "Ongelooflijk als je te horen krijgt dat je een ziekte hebt die niet te genezen valt. Hier moet verandering in komen en dat is waar Stofwisselkracht zich sterk voor maakt. Ik vind het een eer om mij hiervoor in te mogen zetten als ambassadeur."

Per jaar krijgen ongeveer 800 mensen de diagnose Stofwisselingsziekte. Het grootste deel daar van is jonger dan 12 jaar en komt vroegtijdig te overlijden. Stofwisselingsziekten zijn misschien wel doodsoorzaak nummer één onder jonge kinderen en er is nog geen behandeling. Ook op volwassen leeftijd kan een stofwisselingsziekte zich plotseling manifesteren. Deze 'late onset' gevallen worden vaak niet (h)erkend omdat de kennis bij veel artsen nog ontbreekt.

Stichting Stofwisselkracht zet zich in om een behandeling te vinden voor erfelijke stofwisselingsziekte.

Nils Verkooijen (1997) zit in Haarlem op school en acteert al vanaf zijn zevende. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrollen in de films Briefgeheim en Achtste groepers huilen niet. Dit jaar is hij te zien in de verfilming van het boek Spijt! van Carry Slee en speelt hij Bobby in de film Bobby en de geestenjagers.

Ambassadeurs overzicht

Overige Ambassadeurs

Nederlandse Waterpolomannen

Waterpolomannen ambassadeur van Stofwisselkracht De Nederlandse waterpolomannen...

Iris van Oosterhout

Iris van Oosterhout (16 jaar) komt ons versterken als ambassadeur van Stofwisselkracht! Ik...

Donaties

Jouw donatie is welkom op NL41RABO0107695022 t.n.v. Stichting Stofwisselkracht
BIC : RABONL2U
KvK : 55500013
ANBI : 84 814