De Euronext Gong voor de Stofwisseltour 2017

Stofwisselkracht, Team Axel en Team Euronext luiden gong voor Stofwisseltour 2017
De handelsdag wordt geopend door Stichting Stofwisselkracht, Team Axel en Team Euronext om aandacht te vragen voor de Stofwisseltour 2017. 
 
In 2015 bezocht Team Axel de Amsterdamse beurs en de aanwezigheid van Axel maakte grote indruk op de medewerkers. Daarom fietsen zij sinds 2016 mee in de Stofwisseltour onder de naam ‘Euronext voor Team Axel’. 
De Stofwisseltour vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni en wordt in estafette gereden langs de Nederlandse academische ziekenhuizen. Tijdens de Stofwisseltour halen ruim 230 deelnemers zoveel mogelijk geld op voor onderzoek, met als doel een toekomst zonder stofwisselingsziekten.
 
Stofwisselingsziekten is één van de belangrijkste en zeker de onbekendste oorzaak van kindersterfte. Jaarlijks krijgen 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Voor de meeste van deze stofwisselingsziekten bestaat nog geen behandeling, waardoor deze kinderen vaak zware geestelijke en lichamelijke beperkingen ontwikkelen. De levensverwachting in zijn algemeenheid is niet goed, meer dan de helft van de kinderen met een stofwisselingsziekte overlijdt voor hun 18e verjaardag. 
 
Stichting Stofwisselkracht werft fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten door middel van sportieve evenementen en diverse activiteiten. Stichting Stofwisselkracht, organisator van de Stofwisseltour, hoopt op een geslaagde tour en een goede opbrengst om alle binnenkomende subsidieaanvragen voor onderzoek te kunnen honoreren. De beursgong wordt geluid door Robin van Galen, bondscoach van de Nederlandse Waterpolomannen die als ambassadeur aan Stichting Stofwisselkracht zijn verbonden. Ook de Nederlandse Waterpolomannen fietsen ook mee in de Stofwisseltour. De finish van de Stofwisseltour is live op NPO 1 op zondag 18 juni 18u.
 
Voor meer informatie: www.stofwisselkracht.nl
 
 

Agenda overzicht